Tørre, trette, rennende og sviende øyne i forbindelse med overgangsalderen

Når du er i overgangsalderen reduseres østrogennivået, og dette påvirker hele kroppen. Noen symptomer er mer kjent enn andre, de fleste har for eksempel hørt snakk om at du kan bli nedstemt og få hetetokter eller svetteanfall. Men visste du at også øynene kan bli påvirket av det senkede østrogennivået?

Hvis du er kvinne og i overgangsalderen, opplever du kanskje at øynene er tørre og klør mer enn før. Det kan skyldes at tårekjertlene ikke produserer like mye tårevæske som før. Det kan også skyldes en endring i hormonnivåene – både østrogen‑ og testosteronnivået synker i overgangsalderen.

For å lindre plagene er det lurt å tenke litt ekstra på hvordan øynene har det. Hvis du jobber på et kontor med tørr luft og sitter lange timer foran PC-en, prøv å ta litt pause innimellom. En fuktende og smørende øyedråpe kan også føles deilig for øynene, men unngå dråper som inneholder konserveringsmiddel. Konserveringsmiddel kan irritere øyet hvis du bruker øyedråper ofte og i lang tid.

NP-DED-NO-0003 Nov 2020

 

Les dette før du googler Demodex

At øynene holdes rene og har nok fuktighet, er viktigere enn du kanskje tror. Hvis øynene blir tørre, reduseres beskyttelsen mot...

Läs mer

Hva er årsaken til røde øyne?

Røde øyne er noe de fleste av oss har opplevd, og som i de fleste tilfeller er ufarlig. Det kan skyldes at du har sovet for lite, eller at du har anstrengt øynene...

Läs mer