Les dette før du googler Demodex

At øynene holdes rene og har nok fuktighet, er viktigere enn du kanskje tror. Hvis øynene blir tørre, reduseres beskyttelsen mot ulike typer infeksjoner. Da kan bakterier eller virus lettere finne veien inn. Det er alltid viktig å utrede årsaken til infeksjonen, slik at man kan komme i gang med riktig behandling. Spesielt hvis du har plager som kommer tilbake gang på gang.

Øyelokksbetennelse kalles også blefaritt. Alle kan rammes, men det forekommer oftere hos personer med tørr eller ømfintlig hud. Ved blefaritt blir øyelokkskanten hoven, og det kan føles som at det svir og gnisser. Området rundt øyet blir rødt og irritert, og øyelokkene kan «bli gjenklistret», spesielt om morgenen. Kanskje opplever du at du begynner å miste flere øyevipper, eller at de oftere «vokser feil». Hvis hornhinnen også rammes, kan synet blir midlertidig dårligere.

Blefaritt er en livslang, kronisk og tilbakevendende sykdom. Det finnes ingen kur, og symptomene kommer vanligvis tilbake når behandlingen blir avbrutt.

Skyldes øyelokkbetennelsen infeksjon eller midd?

Hvis man blir diagnostisert med blefaritt, kan man få behandling med antibiotika. Mer hvis symptomene ikke skyldes bakterier, men derimot Demodex-midd, tørrhet i øynene eller en kombinasjon, blir behandlingen mindre effektiv. Demodex-midd bor i hårsekkene til øyevippene, eller i talgkjertlene i huden. Antibiotika biter ikke på Demodex, de krever en annen type behandling.

Puralid Lipogel behandler blefaritt og Demodex

Enkelte øyeklinikker tilbyr hjelp ved blefaritt forårsaket av Demodex, men behandlingene er ofte kostbare. Puralid Lipogel er en beroligende gel som behandler blefaritt samtidig som den er effektiv mot Demodex. Det betyr at plagene kan lindres helt, uansett om blefaritten skyldes tørrhet eller Demodex-midd. Puralid Lipogel inneholder tetreolje, en eterisk olje med antimikrobielle og antibakterielle egenskaper. Best av alt
– Demodex liker ikke tetreolje.

For optimalt resultat rengjør du øyelokkene med et varmt og fuktig håndkle morgen og kveld, ogderetter påføres den mykgjørende og Demodex-virkende gelen, Puralid Lipogel, på øyelokkene.

NP-DED-NO-0005 nov 2020

 

Tørre, trette, rennende og sviende øyne i forbindelse med overgangsalderen

Når du er i overgangsalderen reduseres østrogennivået, og dette påvirker hele kroppen. Noen symptomer er mer kjent enn andre, de fleste har for eksempel...

Läs mer

Hva er årsaken til røde øyne?

Røde øyne er noe de fleste av oss har opplevd, og som i de fleste tilfeller er ufarlig. Det kan skyldes at du har sovet for lite, eller at du har anstrengt øynene...

Läs mer